Hoe als student aan de slag: in de buurt waar je woont, en waar je verwacht dat er gebruik gemaakt kan worden van je diensten, kun je reclameflyers verspreiden waar in je je diensten als babysitter. Je kunt ook op social media en plaatselijke websites jezelf als babysitter bekend maken. Natuurlijk kun je ook op verschillende banenwebsites een profiel plaatsen en je aanbieden als babysitter. In alle gevallen zul je rekening moeten houden met het feit dat extra trainingen, zoals reanimatie, of een diploma als erkende kinderopvang, je zult onderscheiden van een groot deel van de andere personen die in deze branche werk willen vinden. Tevens kun je extra geld verdienen als je bereid bent om ook ’s nachts, of enkele dagen aaneengesloten, te babysitten, bijvoorbeeld bij ouders die nachtdiensten draaien of een weekendje weg zijn zonder hun kroost.
Alle studenten van tegenwoordig zijn groot geworden in het zogenaamde internettijdperk. Als gevolg hiervan heb je dan ook een significant voordeel ten opzichte van een groot aantal volwassenen. Je bent immers erg vertrouwd geraakt het wereld wijde web. Je hebt het internet van jong af aan leren kennen en begrijpen. Het is voor jou dan ook de normaalste zaak van de wereld om te werken met sociale netwerken, zoekmachines, en bloggen. Vandaag de dag zal een heleboel bedrijven bereid zijn om veel geld te betalen voor mensen die kennis van zaken hebben als het gaat om het gebruik van het internet en alles wat daarmee in verband kan worden gebracht. Het zal je dan ook niet verbazen dat er al een heleboel jongeren, en jongvolwassenen, zijn die hun kennis en vaardigheden aan hebben gewend en als sociale media consultant aan de slag zijn gegaan.
An dieser Stelle muss jedoch der Irrtum aufgeklärt werden, dass die Konzerne immer nur nach jungen wie gesunden Menschen Ausschau halten – in vielen Fällen ist nämlich eine Vorerkrankung eine Voraussetzung, um überhaupt an einem derartigen Test teilnehmen zu können. Denn werden nämlich Medikamente für ein bestimmtes Krankheitsbild getestet, so hat es keinen Sinn, wenn das Produkt von einem gesunden Menschen eingenommen wird. In diesem Fall kann nämlich nicht über eine etwaige Wirkung berichtet werden.
Es gibt scheinbar unendliche Möglichkeiten, wie ein Student Geld verdienen kann: Kellnern, Nachhilfe, Callcenter und, und, und... Allerdings sollte die Uni an erster Stelle stehen und die wenige Zeit, die zum Arbeiten übrig bleibt, muss schlau eingesetzt werden. Nach welchen Kriterien Du Deinen Nebenjob aussuchst, hängt natürlich auch immer von Deiner individuellen Situation ab, aber folgende Faktoren solltest Du im Hinterkopf haben:
×